Tibetan children village

Under vårt besök i Dharamsala blev vi inbjudna till Tibetan children village. Det är en skola på indiska sidan som tar hand om barn som sänds över Himalaya för att få gå i tibetansk skola för att lära sig bevara de gamla tibetanska traditionerna.
Det var Pema som i vanlig ordning öppnade alla dörrar för oss, han hade tidigare varit rektor på denna skola. När vi kom dit fick vi dricka te med Dalai Lamas syster som är föreståndare på skolan.Därefter fick vi träffa barnen som bor och lever helt utan sin familj för att få chansen till en tibetansk utbildning. En del barn är väldigt små när de kommer traskande över bergen. Skolan har även ett barnhem för de mindre barnen.


Vi blev också inbjudna till en stor festlighet under vårt besök, man hade ett jubileum som gick av stapeln med pompa och ståt. Barnen hade uppvisning och var drillade som små soldater. Inget som går att jämföra med en svensk skola.Till denna uppvisning var även Dalai Lama och Karmapa närvarande.För den som vill läsa mera om skolan kan man gå in på:
www.tcv.org.in